producten

Onafhankelijk deskundige voor parket-, laminaat-, kurk-, en plankenvloeren, pvc en linoleum in stroken-tegels of zwevende uitvoering.

Onafhankelijk deskundige voor parket-, kurk-, laminaat-, pvc en planken vloeren

Op het gebied van harde vloerbedekking heeft de markt de afgelopen jaren niet stil gestaan. Vroeger bestond een parketvloer uit massieve houten delen, in uiteenlopende patronen gelegd. Tapis stond voor een traditionele vloer, opgebouwd uit verlijmde en gespijkerde strookjes hout.

Heden ten dage bestaat harde vloerbedekking uit een scala aan producten, denk hierbij o.a. aan laminaat, plankenvloeren, tapis stroken of patroonvloeren, marmoleum, PVC, LVT, samengestelde planken, lamel parket, fineer parket, kurk, bamboe etc. etc.

Ook de opbouw van vloeren is erg divers, de een is samengesteld op basis multiplex terwijl andere vloeren spaanplaat, MDF, HDF of vuren als basis hebben. Ruud Boom kent alle eigenschappen van deze vloeren en weet daardoor waar eventuele problemen kunnen ontstaan.

Vergeleken met vroeger zijn de lijmsoorten en -technieken enorm in ontwikkeling geweest en nog steeds staat de ontwikkeling hiervan niet stil! Afhankelijk van het toepassingsgebied moet voor de juiste lijmsoort en verwerkingswijze gekozen worden. Gaat het om een ouderwetse zandcement vloer, een anhydrietvloer, of wellicht een houten draagvloer etc. Elke vloer vraagt om een geëigende verlijming.